Activități indoor

Ce facem daca afara ploua, e urat si sufla vantu' ?

La finalul unei zile pline petrecute la Pensiunea Carpathia, fie ca vorbim de plimbare prin zapada, sanius, excursii sau de drumetii, cateva momente de relaxare sunt bine-venite. De aceea ne gandim constant la modalitatile in care putem face din sejurul dumneavoastra unul plin de veselie entuziasm si buna dispozitie.  Astfel am deschis o zona de divertisment si un loc special in care puteti beneficia de urmatoarele jocuri interactive:
 

Picturi cu tema impusa

Fiecare echipa trage la sorti un plic cu instructiuni pentru pictura pe care urmeaza sa o realizeze. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Sumo

Doi cate doi, membrii echipelor se vor infrunta pe ringul de sumo, in costume specifice, incercand sa obtina cel mai mare punctaj pentru echipa din care fac parte. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Film Festival

O experienta creativa in care fiecare participant va avea momentul sau de stralucire! Echipele vor lucra separat pentru a realiza un scurt metraj pe o tema data. Vor avea la dispozitie timp pentru a scrie scenariul, a face repetitii, a crea costume, a filma si nu in ultimul rand a-si pregati discursul pentru festivitatea de premiere. Gala laureatilor este momentul cel mai interesant, cand fiecare echipa asteapta cu nerabdare sa-i fie apreciat talentul! Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Karaoke

Isi are originea in Japonia in urma cu peste 30 ani si este nu doar o forma de amuzament dar si o forma de terapie. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Xbox 360 Kinect

Microsoft Kinect redefineste gaming-ul si interactiunea ta cu jocurile, oferind o experienta imersiva si realistica. Kinect este un sistem de control revolutionar ce iti permite sa controlezi personajele din jocuri prin simpla miscare a corpului in fata televizorului. O camera video avansata analizeaza pozitia corpului de 30 de ori pe secunda si transfera miscarile acestuia caracterului din joc. Cu o varietate de jocuri deja lansate si noi jocuri ce urmeaza a fi lansate, te poti bucura de ore intregi de distractie cu prietenii si familia.

Nintendo Wii

Este fara exagerare prima care si-a adjudecat cu adevarat titulatura de consola “next-gen” datorita inovatiilor aduse in modul de abordare a jocurilor video. Intuitiva, usor de folosit si adresata unei plaje foarte largi de consumatori indiferent de varsta lor, Nintendo Wii si-a castigat renumele de “consola a intregii familii”. De aceasta data, pentru prima oara, aceasta consola deosebita va este oferita in culoarea neagra.

Table

Descoperiri recente, indica faptul ca jocul este originar din zona de granita estica a Iranului, aproape de Afganistan, unde un joc similar a exista in jur de anii 3000 BC. Chiar si Romanii antici au jucat un numar de jocuri similare cu tablele in mod remarcabil, desi nu au supravietuit prea multe informatii referitoare la reguli si daca jocul a supravietuit.

Remi

Jocul a fost inventat la inceputul anilor ’40 de un evreu de origine romana, Ephraim Hertzano. Deoarece in acea perioada in Romania toate jocurile de carti erau interzise prin lege, i-a venit ideea sa inlocuiasca cartile de joc cu piese. In anul 1977 jocul de Remi(Rummy) a devenit oficial cel mai bine vandut joc in Statele Unite.
Cu peste 40 de milioane de seturi vandute in toata lumea jocul de rummy este in acest moment unul dintre cele mai bine vandute jocuri!

Poker

Inca de la aparitie , jocul de poker s-a raspandit in toata lumea , intr-un ritm extraordinar. De-a lungul timpului, au aparut o serie de varietati  de poker, cele mai cunocute fiind Omaha, 5Draw, 7 Stud, si, binenteles, Texas hold’em. In prezent, jocul de poker a devenit o mare si extrem de profitabila  industrie; anual veniturile generate de poker ajungand la miliarde de dolari; pe plan international, cel mai bun port drapel dupa cum bine stiti este Daniel Negreanu, marele nostru campion.

Monopoly

Este in ziua de azi cel mai bine vandut joc cu pioni, gasindu-se in magazinele din peste 80 de tari si fiind produs in 26 de limbi. Regulile jocului sunt simple, putand fi repede intelese de orice jucator novice: deplasarea pe tabla de joc se face intr-un singur sens, fiecare jucator miscandu-si pionul atatea patratele cat a aruncat cu zarurile.

Jocul de cruce

Cunoscut si sub numele de 66 sau Schnapsen, apare mentionat pentru prima data in 1718 sub numele de Mariagen-Spiel (in germana, inseamna jocul „casatoriei” sau al anuntului). Acesta este jocul national de carti al Austriei, dar a cunoscut o raspandire mare si in Ungaria si Germania.
 
Jocul de cruce la nemti se joaca cu un pachet de 24 de carti si cu impartirea initiala a cartilor intr-o mana de cate 6 carti. Este destul de raspandit si jocul de cruce austriac, cu cate cinci carti la o mana (nouarul = 0 puncte, fiind eliminat din start). Scopul jocului este acela de a aduna primul 66 de puncte, cu ajutorul anunturilor.
 
Datorita includerii Transilvaniei in cadrul Imperiului austro-ungar (din 1867), jocul de cruce a cunoscut in aceasta regiune o raspandire si in randul populatiei de origine romana, fiind transmis din generatie in generatie, pana in prezent. Chiar si acum, jocul de cruce sau 66 este unul dintre jocurile de carti preferate de ardeleni in special, regulile de joc fiind in mare parte aceleasi ca si cele din Imperiu.