Plajă la munte

Idealul, pentru ca bronzul obtinut intr-o vacanta de vara sa tina cat mai mult, este sa fixam bronzul de mare cu unul de munte. Este cunoscut faptul ca la mare timpul in care obtinem un bronz este foarte scurt, acest fapt fiind datorat de procentul de 30% din radiatia solara reflectata de nisip si circa 10% reflectata de apa. In cazul muntelui radiatia solara este absorbita in buna parte de padure, astfel intensitatea ultravioletelor la munte in general este mai scazuta iar timpul de a obtine un bronz pe plac este mai lung.

Cu toate acestea se stie faptul ca bronzul incredibil de aramiu obtinut la munte, este mai apreciat din punct de vedere estetic, tine mai mult si este mai sanatos. Datorita lipsei poluarii, in zonele de munte nu sunt intalnite gauri in stratul de ozon, strat care are un rol foarte important in a filtra radiatiiel UVA si UVB, radiatii care stimuleaza secretia melaminei in piele, care de fapt da frumoasa culoare pielii. Melanina nu este altceva decat un pigment produs de melanocite – celule specializate, aflate in compozitia pielii si este produsa in stratul superficial al acesteia, epidermul, ce are ca scop protectia celorlalte doua straturi dermul si hipodermul. De-asemeni odata cu frumoasa culoare a corpului, plaja la munte stimulează producţia de vitamina D denumită şi ,,vitamina Soarelui’’, la nivelul tegumentelor care spre deosebire de alte vitamine, poate fi sintetizată de organism şi sub actiunea soarelui. Munca la birou sau in alte zone ferite de soare si lipsa timpului liber pe parcursul unui an, in care sa facem bai de soare, duce la scaderea vitaminei D  din corp cu consecintele binecunoscute.

Plaja la rau aflata la numai cativa metri de Pensiunea Carpathia imbina placerea de a te infierbanta la soare, cu bucuria de a te racorii in apa unui rau de munte, la o umbra naturala creata de poienita de la baza unei stanci, sau in gura unei pesteri ori grote, toate acestea regasinduse la distante de pana la 30 de m fata de palja la rau. Si asta nu e tot deorece tot in apropiere veti regasii zone de barbecue in care pe butuci din lemn de brad sau pe o stanca la umbra, baetii, cu o bere rece in mana pot pregatii cele mai gustoase produse la gratar.