Activități outdoor

Vrei mai mult decat cazare si masa?

Tenis de camp

Tenisul este o cale de a te delecta alaturi de cei pe care ii iubesti si ii apreciezi. Tenisul ne ajuta sa ne mentinem sanatosi si in forma. Printre avantajele practicarii acestui sport, enumeram: pastrarea tensiunii arteriale la un nivel bun si foarte bun, cresterea capacitatii inimii de a pompa sange, cresterea capacitatii pulmonare sau mentinerea colesterolului la un nivel normal.

Teren de multisport pe suprafata de beton

fotbal, baschet, handbal, tenis de camp, teren de role;

Petanque

Este un joc cu bile al cărui scop este de a arunca bilele de metal cât mai aproape de o țintă, o mică bilă de lemn colorată, numită și „cochonnet” (în românește „purcica”).

  • Acest sport se practică ori 1 contra 1, ori în 2 echipe de 2 sau 3 jucători. Tete a tete – 1 contra 1, cu 3 bile fiecare. Dublu – 2 contra 2, cu 3 bile fiecare. Triplu – 3 contra 3, cu 2 bile fiecare. Nu pot fi mai mult de 12 bile pe teren.
  • Se trage la sorți echipa care începe jocul. Oricare jucător al acestei echipe alege punctul de lansare și desenează pe sol un cerc de diametru cuprins între 35 și 50 cm. Cand joacă, picioarele jucătorului trebuie să fie înscrise în cerc până când bila sa, după aruncare, atinge solul.
  • Pentru început primul jucător aruncă ținta la o distanță cuprinsă între 6 și 10 metri. Ținta trebuie să se afle la cel puțin 1 m distanță de orice obstacol (copac, zid, etc).
  • Acest jucător lansează apoi prima bilă, încercând să o plaseze cât mai aproape de țintă.
 
  • Un jucător de la a doua echipă intră apoi în cerc și lansează bila proprie încercând să o plaseze cât mai aproape de țintă astfel incât să fie mai bun decat primul (distanță mai mică pana la țintă). Bila cea mai apropiată de țintă conduce jocul.
  • Acum unul din jucătorii de la echipa cu bila mai îndepartată de țintă aruncă bila încercând să o plaseze cât mai aproape de țintă. Atât timp cât echipa nu conduce jocul (bilele fiind mai îndepărtate de țintă decât ale echipei adverse), aceasta continuă să joace în continuare până reușește să plaseze mai aproape de țintă. Apoi continuă echipa care are bilele mai îndepartate de țintă.
  • Când una dintre echipe nu mai posedă bile, jucătorii echipei adverse joacă bilele pe care le mai au încercând să le plaseze cât mai aproape posibil de țintă.
  • Când cele două echipe nu mai au bile se numără punctele. Echipa câștigătoare marchează atâtea puncte câte bile se află mai aproape față de țintă, în comparație cu echipa adversă.
  • Unul din jucătorii echipei care a câștigat punctul/punctele lansează apoi ținta din locul unde se găsește și jocul continuă astfel, până când una din echipe ajunge la 13 puncte.

Panza de paianjen

Exercitiu de coordonare, in care echipa trebuie sa treaca de cealalta parte a unei „panze de paianjen”, respectand anumite reguli. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Dezamorsarea bombei

Avand la dispozitie anumite materiale, echipa trebuie sa gaseasca o solutie pentru a dezamorsa bomba inainte sa explodeze.Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Scandurile

Exercitiu de strategie, in care echipa trebuie sa gaseasca o modalitate cat mai rapida de asamblare a unor piese din lemn, pornind de la o schema data. Acest exercitiu evidentiaza foarte clar etapele de formare si functionare a unui grup. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Fotbal legat la picior

legati doi cate doi la picior, membrii echipelor se vor confrunta intr-un meci de fotbal atipic. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Pod indian

Exercitiu de depasirea zonei de confort, in care membrii echipei traverseaza pe rand o vale/apacu ajutorul a doua corzi intinse. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Chingi

Cu ajutorul unui ham de care sunt legate mai multe corzi tinute de coechipieri, fiecare participant trebuie sa parcurga traseul, fara a-si pierde echilibrul. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Tir cu talere

Talerele sunt discuri care servesc ca tinta mobila in tirul sportiv, fiind utilizat un aruncator de talere, iar mansele sunt etapele in care se imparte o proba de tir, fiecare corespunzand unui anumit numar de focuri trase. Totul se desfasoara sub atenta supravegherea unui instructor calificat iar la inceputul sedintei se efectueaza instructajul necesar manuirii armei.Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Paintball

Un program recomandat iubitorilor de paintball si celor care vor sa-si testeze gandirea strategica. Reunite la final pe terenul de “lupta”, echipele se vor infrunta pentru cucerirea steagului adversarilor. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Cu peste 40 de milioane de seturi vandute in toata lumea jocul de rummy este in acest moment unul dintre cele mai bine vandute jocuri!

Tiroliana

Tiroliana este o tehnica alpina ce presupune traversarea unor zone de abrupt , rauri, crevase etc, folosita pentru transportul alpinistilor  In esenta , tiroliana este un sistem de corzi statice sau de cabluri, ancorate in mod natural sau artificial intre peretii unei vai de abrupt. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Panou de escalada

Acesta va contribui la succesul evenimentului tau, reprezentand o atractie majora pentru toti participantii si un prilej de a petrece momente de care cu totii isi vor aminti zambind peste vreme. Folosind echipamente de siguranta omologate si personal specializat, suntem alaturi de tine pentru organizarea unui eveniment in care siguranta si distractia sunt garantate. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Caiace pe ape repezi

Caiacul pe ape repezi (whitewater kayaking) este un sport puțin raspandit in Romania, insa in ultimii ani numarul persoanelor care se aventureza pe rauri de munte și a celor care sunt interesați de acest sport extrem deosebit de frumos este din ce in ce mai mare. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Rafting

Raftingul consta in coborarea pe rauri de munte, cu grade de dificultate variate, folosind ambarcațiuni gonflabile, cu capacitate de 3-8 persoane. Echipamentul de protecție folosit consta in: costume și șosete de neopren pentru protecție termica, casca și vesta de salvare, pentru protecție mecanica. Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Offroad

Offroad-ul este un sport pentru pasionatii de masini cu tractiune integrala dar si iubitorii de natura. Desi pare un sport static, ai nevoie de o conditie fizica buna sa faci fata unui traseu dificil. Vei alerga in panta cu cablul de la troliu, vei urca si cobori pana la masina, si nu in ultimul rand te vei murdari din cap pana in picioare.  La final de cursa, vei avea nevoie de un dus si de o bautura fiebinte dar senzatia de libertate si depasirea obstacolelor pana la destiantie este fantastica! Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Zmeu

Ati uitat cum e sa inaltati un zmeu? Aici va veti putea regasi  abilitatile, ajungand cat mai sus! Avand la dispozitie 3 bete, sfoara, hartie de matase, o foarfeca, lipici, nylon si hartie creponata, fiecare echipa isi va construi un zmeu. O schita tehnica precum si “sfatul expertului”vor fi oricand la dispozitie. La finalul evenimentului, echipa care a dat dovada de atitudine pozitiva in toate activitatile si care a reusit sa inalte cat mai sus zmeul, va castiga! Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.

Racing Team

 V-aţi întrebat vreodată cum e să fii membru al unei echipe de Formula1? Aici veţi găsi  răspunsul şi veţi putea trăi bucuria succesului!i Cu toţii ştim că succesul echipelor de Formula1 depinde de efortul fiecărui membru şi nu doar de prestanţa pilotului sau calitatea motorului. Punând la bătaie creativitatea şi talentul ingineresc, fiecare echipă îşi va construi un bolid de Formula1, cu care în final va lua parte la o întrecere prin care se va stabili câştigătorul. Şampania şi uralele nu vor lipsi din program! Activitatea se realizeaza pentru grupuri de minim 7 persoane in baza unei solicitari scrise cu cel putin 10 zile inainte de data sejurului.