Ești pasionat de pescuit?

In imediata apropiere a pensiunii Carpathia pe o raza de pana la 20 de km intalniti posibilitati de pescuit in ape de munte exceptionale. Pe acesata raza de 20 de km se afla 6 baraje (Carligate, Lesu, Izvor, Dragan, Munteni si Bulz) si zeci de kilometri de rauri de munte in care poti pescui in special pastrav de mai mult categorii, dar si lipan, biban, clean, mreana sau caras.

Speciile cele mai apreciate in aceste ape sunt:

  • pastravul indigen (Salmo trutta-fario), care traieste exclusiv in apele de munte cu un continut bogat in oxigen si cu o amplitudine redusa a temperaturii. Perioada de recoltare este intre 1 mai – 14 septembrie
  • pastravul de lac (Salmo trutta lacustris), intalnit in lacurile de munte unde poate atinge dimensiuni record de 10-12 kg. Perioada de recoltare este intre 1 mai – 14 septembrie.
  • pastravul curcubeu (Salmo gairdneri) cu perioada de pescuit intre 1 mai – 14 septembrie.
  • pastravul fantanel (Salvenilus fontinalis), ce prefera apele mai reci dar mai bine oxigenate si are aceeasi perioada de recoltare ca si pastravul comun.
  • lipanul (Thymalus thymalus), ce ocupa partea inferioara a apelor de munte, unde apele sunt mai adanci, mai linistite dar cu albia inca pietroasa.

Intr-un cadru mirific si cu capturi de calitate apele din apropierea Pensiunii Carpathia  pot sa ofere partide de pescuit exceptionale.