Turism curativ

Doresti sa faci o incursiune palpabila in medicina naturista ?

Lipsa completa a poluarii, calmului atmosferic, aeoroionizarea negativa si prezenta izvoarelor, adunate la un loc va ofera o vacanta plina de sanatate.In imprejurimile pensiunii aveti posibilitatea de a gasii plante utilizate in medicina naturista cum ar fi:
 

Foto: Digi24

  • Macies (recomandat in: stari de astenie, effort fizic si intellectual),
  • Soc, recomandat in: afectiuni renale, constipatie, infectie respiratorie,
  • Salcie, recomandat in: boli reumatice, inflamatii in sfera ORL,
  • Tei, recomanda in: tuse de diverse etiologii, infectii ale aparatului respirator, insomnia,
  • Menta, recomandat in: diaree, colici intestinali, greturi si meteorism,
  • Sunatoare, recomanda in: stari de depresie, dezintoxicare, dezalcolizare,
  • Traista ciobanului, recomandat in: hipertensiune arterial,
  • Urzica, recomandat in: acnee, intretinerea unghiilor si a parului, asteniei,
  • Muguri de brad folositi pentru tratarea tusei, bronsitei, contra anemiei, anorexiei, migrenelor si oboselii.

Foto: Spring Farma

Intr-o plimbare pe munte gasesti cele mai sanatoase si naturale fructe “fructele de padure” pe care i-ti recomandam sa le culegi chiar cu mana ta si sa le maninci imediat dupa ce le-ai cules pentru a nu pierde nici una dintre calitatile lor. Pe tot parcursul vacantei de vara existsta sezon la cate un fruct de padure. La inceputul verii  apar fragutele, mici si ascunse printre frunze dar foarte dulci, apoi se continua cu zmeura buna de mancat pana prin august cand apar murele. Afinele se gasesc mai spre toamna sfarsitul lunii august si inceputul lunii septembrie, perioada in care se culeg coarnele si macesele.

Foto: Salut Fagaras

Ciupercile, sunt o mare bogatie a apusenilor iar in apropierea pensiuni Carpathia este o adevarat industrie in ceea ce priveste culesul cuipercilor.
 
Una dintre cel mai apreciate ciuperci este hribul pe care-l regasiti in imediata apropiere a pensiunii atunci cand ploiele i-i sunt prietene. Mai puteti culege galbiorii, buretii albi si oiene.
Imprejmuita de munti, dealuri, si de paduri seculare, Zona Turistica Remeti este renumita pentru aerul ei puternic ozonat, pentru bogatia si intensitatea razelor ultraviolete, pentru izvoarele ei numeroase si imbelsugate in apa racoritoare, pentru linistea si armonia naturii, care, combinata cu baia de cetina de pe versntii mai inalti duce la o vacanta minunata in inima muntilor Apuseni.